Wednesday, 21 December 2011

How to release tension????

How?
 How? 
and how?? 


Sejak kejadian cermin CBulat retak seribu kite jadi rrrr kenapalah kena keluarkan duit pada benda yang tak patut???? stress!!! macammana nak kumpulkan duit untuk kahwin ni, tapi nak buat cammana kan... Benda yang kite tak duga, think positif...
Selesai jek repair cermin CBulat, kite terus ke rumah maklong(akak sulong kite) dekat rawang. Bile dalam keadaan sedih dan stress kite tak boleh berseorangan... Lagi ikutkan perasaan, so kite ambil keputusan ke sana...

 Mengurangkan stress.. Dalam hidup ini siapalah yang tak stress kan???? Bagi kite bila berjalan badan kita jadi aktif dan keluar hormon endorfin (hormon yang buat kita riang, ceria dan cergas).. Menolong kita lihat persekitaran dengan positif...  So, bangun pagi-pagi ajak anak buah dan adik pergi berjalan area rumah akak untuk hirup udara segar dan tengok keindahan alam..


Jom layan gambar yang kite amik:



Cantikkan sungai ni... Inilah alam ciptaan tuhankan.. 
Sungguh indah sekali dan sememangnya kite kena bersyukur kerana terpilih menjadi khalifah di bumi Allah yang indah ini.... Sebenarnya sungai ni dekat area rumah akak, cantik sangat  dan yang paling penting tak der orang.. kite suka ke sini bile dalam keadaan stress untuk release tension... dekat jek kalau jalan kaki tak sampai 15 minit sudah sampai.. dekat kan!!!

 muka kakak baru bangun tidow... 

 "Su Wa" belakon erk??huhhu.. "Su g" susah kalau ajak bergambar


 kat sungai ni ada tanah liat tau... teringat zaman kanak-kanak dulu kala... 

 love!!!

disebalik bukit ni ade cerita tau...

 

tengah-tengah syok main-main ade seorang akak datang bagi rambutan...
. ya allah teruja dapat buah rambutan... tq kak comey..

tengok makin banyak dy bagi.. naik segan kite ngan akak comey2...

 nampak tak yang laki 2? itu husband akak yang bagi rambutan 2... bagus sungguh berjasa pada tanah kan? sebenarnya disebalik bukit itu rupanya ada dusun yang sangat besar. Dusun rambutan, durian dan kelapa sawit pun ada...


sempat lagi petik buah kepala kat rumah akak... tengok "Su Wa" semangat.. 

alhamdulillah rezeki...

_XOXO_

3 comments:

jig said...

oooowwww....brapa byk hbs baiki cermin hr tu???/aku bulan ni pn repair keter gak....x pe lah...demi keter yg byk berjasa pd kita....

Miz.Shasya said...

2 la alau xberjasa xrepair da kan... abih repair gp pulok??? abih 300 bulan n

Rosma Mohamed said...

waaa...bestnyerr...