Wednesday, 24 October 2012

My holiday story

Assalamualaikum....

Hai dear, huhuhu... Title yang sya letak macam gempak jekkan...
 ok pagi ni terkejut dari tidur pukul 530am tak tahu mimpi apalah semalam yang rajin sangat nak update blog yang bersawang ni... 

hah korang nampak tak picture kat atas tu.. saje jek sya letak sebab takut tak percaya... Actually sya bercuti start 22/10/2012 ~ 25/20/2012 so meaning seminggu jugaklah balik kampung.. Ya allah memang best sebab dah agak lama nak bercuti panjang...

Sejak kebelakangan ini, sya memang sangat-sangat sibuk senang kata menyibukkan diri.. Pagi bangun pukul 500 am siapkan tempahan tudung, pukul 815 pergi kerja lepas tu kat office memang wajiblah kan banyak kerja... balik kerja biasanya 630pm, bile dah sampai rumah sibuk lak nak ke dapur... then after solat dan berehat kejap dalam pukul 900pm dah start untuk tempahan tudung... fuuuh memang itulah rutin harianku... Agak penat tapi menjadi satu kepuasan.. Kadang apa yang kita lakukan kita tak pernah terfikir pun yang kita mampu buat... Sebab itulah sya terfikir untuk cuti panjang, kononnya nak berehat dan bersedia untuk fikirkan diri sendiri.. Tapi sampai2 jek rumah pening ma tengok anak die tidur bangun dengan jarum...rrrr apa nak jadi lah ngan ko ni shahidah.. huuhu

ok arini sebenarnya nak list down apa yang nak dibuat cuti ni... 
***Tentative Holiday***

20/10/2012            bertolak dari shahalam ke terengganu 
                                               *tapi sya singgah kejap kat kuantan ada hal sikit, 
                                       so mulakan perjalanan pagi keesokannya*
                   21/10/2012             alhamdulillah selamat sampai.. ok bermula episod 
                                                menyiapkan tempahan tudung yang berlambak...
                       meh sya list down takut terlupa.

Halfmoon Pansy Dwitone (Yellow Purple)
Halfmoon Pansy Dwitone (Blue Green)
Rosemarry Exclusive 
Halfmoon Pansy Plain (Tiffany Blue )
Halfmoon Pansy Plain (Pink)
Halfmoon Pansy Plain (Crushed Berry)
Halfmoon Pansy Plain (Gray)
Halfmoon Akad Nikah 
Veil Akad Nikah
Halfmoon Majlis Reception 
Veil Majlis Reception
Halfmoon Majlis Bertandang (Green)
Halfmoon Majlis Bertandang (Cream)
Halfmoon Pansy Dwitone (Purple Pink)
Halfmoon Pansy Plain (Turquoise)
Dress Maxi 
**bilalah nak jahit semua dalam tempoh bercuti ni rrrrrrr***

So korang tengok macammana sya nak berehat macam ni..huh!!! Tapi tak pe rezeki yang allah nak bagi, ingat orang yang berusaha insyaallah allah akan tolong... Rezeki sangat mudah kalau kita betul-betul berusaha, kadang benda yang kita tak pernah menjangka... yang penting pucuk pangkalnya berusaha terus berusaha dan dalam tempoh yang sama dekatkan diri denganNya. Ingat even kita wanita sekali pun kita kena ada satu perasaan nak majukan diri walau apa pun musibah dan dugaan yang kita hadapi... *nasihat untuk diri sendiri*... Ok lah nanti sya update untuk semua shawl yang dah siap nanti k.. tak sempat lagi, niat dihati kan main nak update blog tiap-tiap hari tapi tak menyempat.. huhu... 

Ok jumpe lagi korang.. mana yang bekerja hari ini SELAMAT BEKERJA.. dan mana yang balik kampung hari ni, hati-hati di jalan raya ok.. drive carefully... 
Assalamualaikum

1 comment:

Rosma Mohamed said...

borang ape nie dah?...