Tuesday, 10 April 2012

Jom Jahit::: Baju Muslimah vs Baju Kerja

 ops!!!! 
hahaha malu nak tulis entry ini, but a memory ok.. 
Excited sebab berjaya siapkan 4 pasang baju muslimah dalam masa 6jam untuk pergi kerja... yes!!!! akhirnya even tak cantik pun sebenarnya.. korang jangan gelakkan kita ok, sebab kite memang tak pro bab-bab menjahit ni... But kena try do the best, sebab lepas ni niat  nak buat baju melayu untuk bakal en.suami.. Insyaallah... kena banyak belajar lagi ok!!!! jangan berangan dulu cik sya weh (toing hentuk kepala sendiri kat dinding##@@@##)

 punyalah nak siapkan baju sanggup bertungkus lumus, bukan senang sifu nak ajar dan duduk sebelahkan...
 tadaaaaaaaa!!!!!
*
*
*
*



 Korang jangan salah paham ok.. bukan untuk jual ok, sebab kite tahu tak akan ada pun orang sudi beli... hahhahhaha... Sebenarnya jahit baju ini sangat simple sebab satu pattern jek, tak payah pening-pening.... Sesuailah bagi kite yang kerja kena keluar site and adventure work sejak dua menjak ni, sayang nak guna baju biasa yang pergi office takut rosak terkena kekotoran... So bagi kite bolehlah, kena belajar pakai baju melepasi "buntut", baru selesa dan tak segan untuk buat kerja....
 
 contoh pemakaian ok!!! lepas ni dah tak payah pening-pening pikir nak pergi site pakai baju apa lagi... lebih jimat dan tak sayang even kena kotor... 

p/s: so korang jom try sama-sama belajar jahit, banyak manfaat sebenarnya... nanti dah kahwin boleh buat baju untuk mak mertua, en. suami, anak-anak dan family korang.. so kat situ dah boleh cut kos ok... 
_selamat mencube!!!_
Assalamualaikum

2 comments:

suesephia said...

waaa..jelesnya dia pandai jahit baju sendiri..rasa macam nak cuba je huhu

jirus air said...

simple dan cantik..thanks..Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.lain2 tiada.Dulu kini dan selamanya