Tuesday, 13 March 2012

BIRTHDAY ♥❤ Pop Up Card


_cantikkan Birthday Pop up Card ni_
entry kali ini kita nak share macammana nak create card yang cute ini:

Alat peralatan ASAS yang diperlukan:
2 helai kertas Bersaiz A4
Gam
Pisau & Gunting

Langkah 1:
Print picture kat atas. Terpulang besar mana yang korang nak buat card, kite just print saiz A4 pun dah ok.Kemudian, korang nampak tak line merah dan hitam tu:
Hitam : Potong guna pisau
Merah :  yang merah untuk dilipat

Langkah 2:
so korang akan dapat hasil macam ni..

Langkah 3:
kemudian lekatkan kertas yang telah dilipat tadi diatas sekeping kertas.
*pastikan kertas tebal ok, sebab lagi sesuai dan cantik untuk dibuat card.

Langkah terakhir:
Gunakan kretiviti anda untuk menampakkan card lebih cantik.. 
*kite hanya gunakan front yang dibuat sendiri sebab tak de printer kat rumah dan nak cepat..
so korang nak lebih cantik bolehlah print cupcake/love and so on untuk cantikkan kat card anda ok.
 _Done!!!_

Selamat Mencuba

4 comments:

Nor Idayu Abd Rahman said...

Cantik!!!! Nak try nnt!!! Tapi camne nk wat kotak2 tu.. Xpndai...

iedchan said...

wahhh..boleh try..besh2

Miz.Shasya said...

nor idayu : hai dear, u kena print dulu template yang kite bagi2 then lipat ikut colour ok..
black=potong
red=lipat
_selamat mencuba_

Miz.Shasya said...

iedchan: selamat mencuba dear