Monday, 12 March 2012

SABA Restaurant


Type: Middle East Cuisine
Location: Opposite Setiawangsa LRT Station)
1-01 Dataran Setiawangsa, Jalan Jelatek
54200 Kuala Lumpur

Other Location:
*CBD Perdana, Cyberjaya

Entry kali ini kite nak bawak korang-korang semua makan kat Dataran Setiawangsa... 
huuuhu... Review jeklah ye nak belanja kite tak mampu... heheheee...
  
Lokasinya di Dataran Setiawangsa berhadapan dengan stesen LRT Setiawangsa. Sebelum ini kite pernah makan dekat sini tapi tak silap kite setahun yang lepas itu pun BOSS besar yang belanja... memang marvelous la bagi kite, but tak tahu jalan nak pergi..Pernah dulu ajak en.5zal cari restaurant ini punyalah susah dan tak tahu kat mana sampai berbakul-bakul makan buah langsat "Sesat OK"... Tapi malam tu memang rezeki la kot, tengah-tengah usha nak makan kat mana boleh lak terlalu depan restaurant tu... Rezeki en.5zal kot....





 Menu for Rice Selection : 
Actually banyak jugak menu nasi ni, macam biasalah makanan arab ada kambing dan ayam... 
Untuk nasi ni korang kena pilih set Regular and Large.. But if korang nak makan sorang cukuplah Regular jek,, Sebab Large boleh makan 3 orang.. banyak sangat!!!

So jom kite share apa yang menamba hati kami ok::

 dari kiri: Honeydew Juice (RM7.00) & Ice Lemon Tea (RM4.00)

Hanth Lamb : RM17.00
daging der perghhhhh memang lembut... nasi die ofcozlah sangat best kan... memang sedap..
kite order Regular jek sebab nak order benda lain.. so boleh rasa banyak benda kan... 
Langkah penjimatan ok!! uhhuhu

 Chicken Shawerma Sandwich : RM5.00
Sandwich boleh tahan rasa die... bolehlah try... tapi bagi kite biasa-biasa aja dong!! 

 Beef Tikka : RM17.00
daging agak liat sikit.. tak berapa nak sedap lah bagi kite.. boleh try yang lain sebab masa pergi hari itu kita makan lamb kebab sedap.... tapi kali ni saja nak ubah selera sekali tak berapa nak kick lak kan..
 So korang boleh rasa Lamb Kebab more batter dari Beef Tikka ok..

Si Sepet VS Si Bulat
tu dia picture time melantak confirmlah ada kan...

bill please::: tu dia bill dah kua.. actually kali ni kite belanja birthday boy... sekali sekala bolehlah makan kat sini yer tapi kalau dah tiap-tiap hari pokai jugak kan.. huhuuhu
-
-
-
-
tara dah nak balik ok.. muke kekenyangan.. 
oklah cube teka apa yang kite pegang 2 erk???? jeng2... nak tahu kena baca next entry ok...

p/s: so conclusion, makanan kat sini yang paling best nasinye.. decoration biasa-biasa aja nak di comparekan dengan WADI HADRAMAWT. Tapi harga berpatutan jugak la... memang best so korang selamat mencuba ok.. 

_XOX0_

2 comments:

Rosma Mohamed said...

memang besh!...jom pi cyberjaya...ada gak stu...jum melepak dsane plak...hihi...

Miz.Shasya said...

ma camne planing nak p makan nasi arab ni